Yaptığınız işi,yaşadığınız yeri,kendinizi ve hayatınızda tuttuğunuz herkesi sevin.
Kısacık hayatımızı mutlu yaşamanın başka bir yolu yok. Sizi üzen sizi yıpratan her şeyden sessizce uzaklaşın. Ruhunuzdan kalbinizden bu kötü enerjileri serbest bırakın. Arada küçük yanlışlarda yapın, bunlar,sizin neyi tekrar etmemeniz gerektiğini öğretecek.. umudunuzu asla kaybetmeyin. Hayaller kurun, bir kediyi sevin bir çiçeği bir böceyi .Aşık olun.Ama ölçülü olsun duygularınız hiç bir şeyi abarmayın.
Güne üşümüş başlasanız da; hava soğuk, Güneş bulutların arkasında, gece çok karanlık olsada hep şükretmek için bir şeyler bulun. Ellerinize dokunun,aynaya bakın, ayağa kalkın yürüyün… Sağlığınız için,aldığınız nefes için binlerce şükür edin.
Sabah uyandığınızda ki dağınık halinizi sevin, uzamış sakallarınızı,kilonuzu, boyunuzu size ait olan her şeyi çok sevin.Kimse çok mükemmel çok güzel olmak zorunda değil. Ve sizi, olduğunuz gibi kabul etsin herkes. Kendiniz olun,her halinizle her sözünüzle. İçinizden geldiği gibi konuşun hiçbir zaman dil cimrisi olmayın sevginizi beğeninizi ,duygunuzu söyleyin.
Bir meşguliyet bulun, örneğin; bir kalem, bir defter,bir şeyler karalayın,bir şeyler yazın,bir şeyler çizin çok da güzel olmasına gerek yok size ait olsun yeterli.. birkaç tane de olsa saksıya çiçekler dikin,üç beş tane mum alın evin bir köşesinde yansın. Şarkılar açın,eşlik edin.
Gülümseyin hep gülümseyin. Kendiniz ihmal etmeyin kendinize saygınızı asla kaybetmeyin ve kendinizi çok sevin.
Siz mutlu olursanız her şey daha iyi olacak..